10 februari 2018

Kennismaken met Jan Zappeij (kandidaat #6)

poster-JanZappeij

Al bijna 40 jaar ben ik gelukkig getrouwd met Anke. We hebben drie kinderen, een schoonzoon, een schoondochter en binnenkort een kleinkind.

Tijdens mijn loopbaan heb ik in allerlei organisaties de gemeentelijke overheid van veel kanten leren kennen. Zo was ik directeur van culturele instellingen en heb ik aan het hoofd gestaan van een aantal gemeentelijke afdelingen.

Nu ben ik met pensioen. Dat geeft mij de ruimte om bestuurlijk werk te doen en mee te werken aan burgerinitiatieven op terreinen die ik belangrijk vind, zoals cultuur, sport en duurzaamheid. Zo ben ik nauw betrokken bij het Burgerinitiatief ‘De slimste weg’. Wij willen de Nettelhorsterweg tussen Borculo en Lochem ombouwen tot een weg die veiliger en schoner is en die zelfs energie kan opwekken. Ook ben ik bestuurder bij de Sportfederatie Berkelland en voorzitter van de stichting die het kunstproject ‘Overdekte Berkelbruggen’ wil realiseren.

De PvdA is mijn partij, want deze partij biedt het juiste evenwicht tussen ideaal en realiteit. Die twee kunnen niet zonder elkaar. Als PvdA-lid heb ik ook erg goede herinneringen aan de maandenlange samenwerking met de Berkellandse SP-afdeling tijdens de crisis in de thuiszorg. Dat was een sterk staaltje sociale samenwerking. Strijdvaardig samenwerken is de weg naar resultaat.

Lees hier het verkiezingsprogramma