3 maart 2018

Kennismaken met Ron Smits (kandidaat #3)

Ik ben getrouwd met Kirsten en we hebben samen twee dochters van 22 en 19 jaar die geboren en opgegroeid zijn in Eibergen. Inmiddels wonen we al 28 jaar in het mooie Berkelland. Daarvoor woonde ik in Groenlo, waar ik als 19-jarige begon bij de politie. Na een loopbaan van 30 jaar bij de politie ben ik nu zelfstandig ondernemer. Ik run een organisatie- en adviesbureau, voornamelijk gericht op veiligheidsvraagstukken en organisatieadvies bij de overheid. Als vrijwilliger ben ik voorzitter geweest van basketbalvereniging Picker Reds en de kinderopvang in Eibergen, en ik ben als ouder lid geweest van de medezeggenschapsraad van Het Assink Lyceum. In mijn vrije tijd loop ik hard bij ASV en wandel ik graag samen met mijn hond.

Van jongs af aan wilde ik al bij de politie, omdat het mijn ideaal is om er voor mensen te zijn. Ik wil helpen, daar waar mogelijk, en zo een steentje bijdragen aan een veilige maatschappij.

Ik kom uit een rood nest. Sociale betrokkenheid stond bij mij thuis hoog in het vaandel. De PvdA is voor mij altijd al als vanzelfsprekend de politieke partij waar je op stemt. Deze partij past bij mij en ik ben trots dat ik kandidaat-raadslid ben voor de afdeling Berkelland. Ik wil graag mijn kennis van het veiligheidsdomein en mijn sociale betrokkenheid bij jong en oud in de maatschappij delen.

Vrijheid, democratie, rechtvaardigheid, duurzaamheid en solidariteit: dat zijn de idealen van de sociaaldemocratie. Voor de PvdA Berkelland staat het recht op een fatsoenlijk bestaan centraal. Een bestaan dat een volwaardige participatie in de maatschappij mogelijk maakt, met ruimte voor wie wil en waardigheid voor wie niet kan. Een fatsoenlijke samenleving ontstaat waar vrijheid, solidariteit en verantwoordelijkheid samenkomen. De PvdA heeft een goed verkiezingsprogramma en een deskundig, gedreven team van kandidaat-raadsleden. Samen gaan wij onze en uw idealen waarmaken in Berkelland.

Lees hier het verkiezingsprogramma

Verkiezingsprogramma

* Werk en inkomen: basisvoorwaarden!
* Goed wonen en prettig leven in onze plattelandsgemeente
* Berkelland schoon en energieneutraal
* Sterk in zorg, welzijn, sport en cultuur
* Geld is een middel, niet een doel

Verkiezingsprogramma 2014-2018