26 november 2017

PVDA KIJKT ACHTERUIT MAAR OOK WEER VOORUIT

De PvdA afdeling Berkelland heeft donderdagavond tijdens haar ledenvergadering ook stil gestaan bij de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen. Uiteraard nadat eerst een aantal formele punten zijn behandeld. O.a. de jaarrekening 2016 is vastgesteld .
Maar er is wel enige tijd besteed aan de evaluatie van de verkiezingen. Duidelijk is dat deze uitslag als een mokerslag is binnengekomen. En dat we onvoldoende de pósitieve resultaten van het kabinet hebben kunnen laten zien. Een kritisch punt was zeker ook de lijsttrekkersverkiezingen. Dit voelde niet goed en zeer ongemakkelijk. Twee partijgenoten die voor hetzelfde beleid stonden, moesten ineens met elkaar het gevecht aan om de gunst van de partijleden. Dat heeft ons geen goed gedaan en vooral de positie van de partijvoorzitter Hans Spekman wordt zwaar bekritiseerd.
Maar een sociaaldemocratische partij kijkt ook weer vooruit zoals we ook om ons heen kijken en de grenzen niet bij Duitsland en België ophouden. Tijdens de vergadering is de kandidaatstellingscommissie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 geïnstalleerd. Deze bestaat uit een externe voorzitter en twee leden uit de afdeling Berkeland. De voorzitter is Fred Janssen uit Brummen. Fred is zeer ervaren met het fenomeen kandidaatstelling. Daarnaast zitten de beide oud-wethouders Henk Goudbeek en Dennis Meijerink in de commissie.
Het profiel van de fractie, fractieleden en wethouder kandidaat is eveneens vastgesteld. We gaan voor een mix aan ervaring en vernieuwing. En hopen met een goede en tevens brede lijst de verkiezingen in te kunnen gaan.
Hopelijk zal het tij keren en waarderen de Berkellandse kiezers ons in 2018 voor onze inzet voor een sterk en sociaal Berkelland.