Door Hans Pelle op 8 januari 2014

Watertoren Eibergen moet weer open

Zo net voor de jaarwisseling van 2013 kwam ik op een stralende, mooie dag langs de Watertoren van Eibergen. Ik realiseerde mij dat ik en vele anderen met mij hier vroeger naar binnen konden en na een fikse klim van vele treden door de smalle ramen naar buiten kon kijken, om zo weer te genieten van een prachtig mooi uitzicht.

Echter, naar aanleiding van de aanslagen op 11 september 2001 in Amerika door Bin Laden en zijn Al Qaida groep, besloot Vitens als eigenaar van de toren de toren in 2002 te sluiten. Men was bang dat deze groepering naar Eibergen kwam om het water in een opslagtank te vergiftigen. De jarenlange openstelling van de Watertoren voor de toerist en het publiek door de VVV en het abseilen wat gedaan werd door Sportwijzer kwamen hiermee te vervallen. De deuren van deze majestatische Watertoren te Eibergen zijn inmiddels nu goed 13 jaar dicht.

Na aanleiding van bovenstaande waarnemingen, stelde ik mijzelf de vraag of de argumenten van destijds nu nog wel relevant zijn en stelde ik mijzelf de vraag waarom de Watertoren van Eibergen, gewoon weer niet open of een paar dagen per jaar open kan? Ik realiseer mij wel dat er een terreurdreiging is, maar die is er natuurlijk altijd en fluctueert. En of Al Qaida nu het vizier heeft gericht op de Watertoren van Eibergen? Ik vraag het mij af. Dan is in mijn optiek boren naar schaliegas een nog veel groter risico voor ons drinkwater.

Daarom stelde ik op 2 januari 2014 het college de volgende vragen: 

  • Zou u zo vriendelijk willen zijn om met Vitens een afspraak te willen maken en hun in dat overleg te willen vragen of zij bereid zijn om de Watertoren van Eibergen weer open te stellen voor het publiek?
  • Wilt u ons (blijven) informeren over de standpunten en het resultaat van dit gesprek?
Hans Pelle

Hans Pelle

Ik ben Hans Pelle en heb al flink wat jaren meegedraaid in de gemeentelijke politiek. Vanaf deze plek wil ik vooral bovenstaande kandidaten ondersteunen in hun weg om Berkelland, sterker, socialer, rechtvaardiger en groener te maken. Zo zie ik dat de aantasting van ons Achterhoekse coulisselandschap als maar door gaat en het allemaal maar moet

Meer over Hans Pelle

Waar ben je naar op zoek?