Buslijn 56 weer even tot leven gewekt

10 juli 2022

Een grote groep leden van de Partij van de Arbeid (PvdA) reisde zaterdag 9 juli met een rode Engelse dubbeldekker van Borculo naar Deventer. De bus reed de route van de onlangs opgeheven buslijn 56.

Aan boord waren onze wethouder Betsy Wormgoor, partijvoorzitter Esther-Mirjam Sent, Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop, statenlid Jan Daenen van PvdA Gelderland, statenlid Hans Nooter van PvdA Overijssel, en vele anderen. De bus stopte in elk dorp op de route, de inzittenden zetten gauw een kraampje neer en gingen met inwoners in gesprek over reizen en bereikbaarheid op het platteland. Kapel-3L zorgde voor feestelijke muziek.

Buslijn 56 van Borculo via o.a. Lochem, Laren en Harfsen naar Deventer is in december 2021 opgeheven. Dat is erg lastig voor een grote groep inwoners van deze regio. Voor forenzen, scholieren en andere reizigers is de reis nu langer en lastiger. Goed en toegankelijk openbaar vervoer is onmisbaar voor de samenleving en de economie van elke regio. De provinciale PvdA-afdelingen van Overijssel en Gelderland hebben een petitie online gezet. We maken ons sterk voor openbaar vervoer als basisrecht en willen de overheid aansporen te investeren in openbaar vervoer dat voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is.

Teken de petitie ‘Openbaar vervoer als recht’ op https://ovalsrecht.petities.nl.

Bij vertrek uit Borculo werd de bus uitgezwaaid door o.a. Ingrid Van Dijk van Gemeentebelangen Berkelland en wethouder Gerjan Teselink. Mooi om te zien dat het belang van goed OV de partijen nu al verbindt!