Door Betsy Wormgoor op 11 november 2021

Corona, een SOA

De PvdA schrikt van de opleving van de coronapandemie. We leven mee met coronapatiënten en wensen hen veel beterschap. We moeten nu allemaal samenwerken en solidair zijn. Dat betekent heel praktisch dat we ons aan basisregels en maatregelen moeten houden. Dat gebeurt in Berkelland heel vaak. Maar we weten ook dat de regels lang niet altijd nageleefd worden en dat het heel onverstandig is om te schipperen.

De gemeente legt veel verantwoordelijkheid bij inwoners, ondernemers, verenigingen en clubs. Zij moeten zelf QR-codecontroles uitvoeren en mensen aanspreken op hun gedrag als dat nodig is. Soms leidt dat tot vervelende gesprekken en gespannen situaties.

Corona blijft een onderwerp dat ons allemaal bezighoudt, maar waarover heel veel mensen het liever niet hebben. Wie doorgeeft aan anderen dat hij besmet is, met het doel de ander te waarschuwen, merkt soms dat daar erg ongemakkelijk op gereageerd wordt. Alsof corona een soa is. En dat is het in feite ook, een sociaal overdraagbare aandoening waarmee we moeten leren leven. De PvdA roept iedereen op wel open te communiceren. Laten we ons verantwoordelijk voelen voor de groep en solidair zijn.

Betsy Wormgoor

Betsy Wormgoor

Samen met u wil ik de gemeente Berkelland socialer, sterker en mooier maken. Hier moet iedereen de kans krijgen om te groeien en zich te ontwikkelen, een leven lang. Als docent Taalbeheersing aan Hogeschool Windesheim coach ik jonge journalisten in opleiding. Ik help hen een eigen geluid te vinden, voor een goede start van hun

Meer over Betsy Wormgoor